Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kleine Archie bezorgt Harry slapeloze nachten

4 september 2019 · Leestijd 3 min

Een uitgeruste prins Harry heeft dinsdag in Amsterdam een bijeenkomst bezocht om zijn nieuwe initiatief onder de aandacht te brengen. De Britse prins vertrouwde de aanwezigen toe dat hij maandag al naar de hoofdstad was gekomen. Hij verklapte dat hij de beste nachtrust in maanden had gehad sinds de geboorte van zijn zoontje Archie.

De hertog sprak in zijn speech in de A’DAM Toren zijn zorgen uit over de impact die het steeds verder toenemende toerisme heeft op het milieu en de lokale gemeenschappen. Harry werkt volgens Buckingham Palace al ruim twee jaar aan een initiatief dat toeristische bestemmingen beter moet beschermen. 

Hij zei dan ook erg blij te zijn dat enkele grote spelers in de reisbranche nu de handen ineenslaan om hier iets aan te doen. Onder de noemer Travalyst willen organisaties zoals Ctrip, Skyskanner, Tripadvisor en Visa, zich inzetten om het bewustzijn in de reisindustrie en onder consumenten te vergroten en te zorgen voor een positieve verandering. 

Lees verder onder de foto's.

Volgens de hertog van Sussex moeten mensen vooral niet stoppen met reizen. "Reizen heeft de ongeëvenaarde kracht om de geest van mensen open te stellen voor verschillende culturen, nieuwe ervaringen en een diepe waardering te hebben voor wat onze wereld te bieden heeft", zei hij.

Wel is het volgens hem door de groei van het toerisme van "cruciaal belang" aan de hand van duurzame initiatieven tegemoet te komen aan de behoeften van het milieu en de lokale bevolking. Op die manier kunnen populaire bestemmingen en ecosystemen worden beschermd voor toekomstige generaties, zei hij. 

Vlieggedrag

Prins Harry raakte vorige maand nog in opspraak omdat hij in korte tijd een aantal keer met een privévliegtuig zou hebben gevlogen. Prins Harry en zijn echtgenote Meghan werden daarop hypocriet genoemd omdat ze zich inzetten voor een beter milieu. Voor deze reis is de hertog afgelopen maandag met een commerciële vlucht naar Amsterdam gekomen en legt daarnaast 99 procent van zijn vliegreizen op deze manier af. 

Lees verder onder de foto.

Harry_geeft_speech_bij_Travalyst.jpg

De hertog antwoordde op een vraag tijdens de bijeenkomst dat hij er in sommige situaties uit veiligheidsoverwegingen voor moet kiezen een privévlucht te nemen. Hij probeert zoveel mogelijk te zoeken naar een goede balans, zei hij. "Ik heb mijn CO2-uitstoot altijd gecompenseerd", voegde Harry toe. "Dat is volgens mij het juiste om te doen. We moeten het cool maken om te compenseren." Volgens Harry is het daarom noodzakelijk om uit te leggen waar het extra geld dat betaald moet worden naartoe gaat. "Het moet meer zijn dan een vinkje zetten." 

Cadeautje

Harry_maakt_tijd_voor_zijn_fans.jpg

Groot fan Edith Mansoor zag op internet dat de prins in haar stad was, bedacht zich geen moment en sprong op haar fiets. Bij vertrek gaf ze de hertog van Sussex nog een cadeautje voor Archie: een paplepeltje van Nijntje en een letter A voor op zijn slaapkamerdeur. Ze is er helemaal ondersteboven van dat ze Harry in levende lijve heeft ontmoet. "Ik vond het echt fantastisch. Het was echt een gok en ik stond te trillen op mijn benen." 

Bron: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--