Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Abdullah wil einde aan agressie in Gaza

18 mei 2021 · Leestijd 2 min

De Jordaanse koning wil dat de internationale gemeenschap de verantwoordelijkheid neemt om Israël te laten stoppen met de agressie tegen de inwoners van de Gazastrook. Koning Abdullah zegt dat de Israëlische provocaties en schendingen van mensenrechten richting de Palestijnen in onder meer Jeruzalem hebben geleid tot de huidige geëscaleerde situatie.

Op Twitter schrijft het koninklijke hof dat Abdullah eerder al waarschuwde dat de status quo in Jeruzalem niet moest worden veranderd. Israëlische kolonisten willen daar Palestijnen uit hun huis zetten, wat heeft geleid tot spanningen.

Abdullah sprak maandag met de Franse president Emmanuel Macron en diens Egyptische ambtsgenoot Abdulah Fatah Al-Sisi over een oplossing van het conflict tussen Israël en Hamas. "Er moet zo snel mogelijk een wapenstilstand komen zodat er over een oplossing kan worden gesproken", aldus Macron.

Veel landen proberen een oplossing te vinden voor het gewelddadige conflict dat vorige week uitbrak. De spanningen liepen op toen Palestijnen uitgezet dreigden te worden om plaats te maken voor Joodse kolonisten. Sindsdien vuurt Hamas raketten af op Israël en heeft Israël al 1500 doelwitten in de Gazastrook gebombardeerd, daarbij werden zeker 212 mensen gedood.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--