Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning bezoekt automotive industrie in regio Eindhoven

25 juni 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft donderdag een werkbezoek gebracht aan de regio Eindhoven. De bezoeken aan Nedschroef in Helmond en DAF Trucks in Eindhoven staan in het teken van de impact van de coronapandemie op de industrie, in het bijzonder de automotive industrie.

Het werkbezoek start bij Nedschroef in Helmond; een bedrijf dat bevestigingsmiddelen, machines en gereedschappen voor onder andere de automotive industrie ontwikkelt. Tijdens een rondleiding door de fabriek krijgt de koning uitleg over de maatregelen die zijn genomen om de productie ook tijdens de coronacrisis door te kunnen laten gaan. Vervolgens spreekt de koning met een aantal medewerkers over hun rol bij het opstellen en uitvoeren van de maatregelen en over de gevolgen daarvan voor het personeel.

Lees verder onder de foto's.

Aansluitend bezoekt de koning DAF Trucks in Eindhoven. Hier krijgt hij uitleg over de impact van de crisis en de heropstart van het productieproces. Koning Willem-Alexander gaat met enkele medewerkers van DAF Trucks in gesprek over de aanpassingen in de productie en wat die voor hen betekenen. Ook maakte hij een wandeling langs de productiefaciliteiten.

De koning nam deel aan een rondetafelgesprek over de gevolgen van de coronacrisis voor de automotive sector in brede zin. De deelnemers spraken over productielocaties die veelal abrupt hebben moeten sluiten en inmiddels weer op aangepaste wijze zijn opgestart. Ook ging het gesprek over de ontwikkelingen in de markt en de wereldwijde keten. Tot slot wordt gesproken over de toekomst van de sector met het oog op internationale ontwikkelingen en uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt. 

Bron: RVD / ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--