Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning bij herdenking op Amerikaans ereveld Margraten

24 mei 2020 · Leestijd 1 min

Koning Willem-Alexander heeft zondagmiddag een krans gelegd op de Amerikaanse Begraafplaats Margraten, waar 8.301 in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Amerikaanse militairen rusten. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus was de herdenking in besloten kring.

Maandag is het in de Verenigde Staten Memorial Day, de dag waarop de VS alle omgekomen militairen herdenken. Het is al jaren de gewoonte dat de herdenking in Margraten op de zondag daarvoor plaatsheeft. De herdenking zou dit jaar groots worden aangepakt omdat het 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd, maar dat gaat door de coronacrisis niet door. Het ereveld was zondag gesloten voor publiek.

Lees verder onder de foto's.

Het merendeel van de slachtoffers op de Limburgse oorlogsbegraafplaats zijn omgekomen tijdens de bevrijding van Nederland, in de Ardennen en in het Duitse Ruhrgebied. Op een herdenkingswand op de begraafplaats staan de namen van nog eens 1.722 soldaten die vermist zijn.

De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra hield een toespraak, net als de Limburgse gouverneur Theo Bovens. Ook minister Ank Bijleveld van Defensie was bij de herdenking in Margraten.

margraten_herdenking.jpg

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--