Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video! Koning bij workshops over ouderenwoningen en thuiszorg

30 oktober 2021 · Leestijd 1 min

Koning Willem-Alexander was vrijdagmiddag in Driebergen-Rijsenburg bij een bijeenkomst voor bewonerscollectieven. Daar woonde hij onder meer workshops bij over het realiseren van kleinschalige woonvoorzieningen voor ouderen en over de organisatie van thuiszorg.

De aanwezige bewonerscollectieven focussen zich op welzijn, wonen en zorg. Zo zetten ze zich in voor een goede band tussen bewoners onderling en met zorgaanbieders in de wijk. De clubs zijn aangesloten bij het landelijke netwerk Nederland Zorgt Voor Elkaar.

De initiatiefnemers uit het hele land deelden ervaringen over hun werk. Zo werd de koning bijgepraat wat werknemers en bewoners in de weg zit. Naast de presentaties waren er ook workshops, waarvan de koning er twee bijwoonde.

Willem-Alexander besteedt wel vaker aandacht aan collectieve burgerinitiatieven. Zo bracht hij in 2018 nog werkbezoeken aan Amsterdam, Hilvarenbeek, Kloosterburen en Wageningen waar hij met bewonerscollectieven sprak over de leefbaarheid van de omgevingen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--