Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Máxima start staatsbezoek Griekenland met Griekse mode

31 oktober 2022 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn maandagochtend begonnen aan hun driedaagse staatsbezoek aan Griekenland. Na een officiële kranslegging ging het paar naar de Griekse president Katerina Sakellaropoulou.

De kranslegging vond plaats op het Syntagmaplein, een belangrijk plein in Athene waar het Griekse parlement gevestigd is. Zowel het Nederlandse als het Griekse volkslied werd gespeeld. Door de gehele stad zijn ter ere van het bezoek Nederlandse vlaggen gehesen.

Na de kranslegging reisden koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar het nabijgelegen presidentieel paleis. Daar werden zij wederom ontvangen met het Nederlandse volkslied. Het daaropvolgende gesprek met president Sakellaropoulou was besloten.

Het koningspaar is twee dagen in de hoofdstad Athene en gaat één dag naar de tweede stad van het land, Thessaloniki. Op de planning staan onder meer een bezoek aan de Akropolis, ontmoetingen met vluchtelingen en het bezoeken van een ziekenhuis voor kinderen met kanker.

Lees verder onder de foto's.

Koningin-Maxima-staatsbezoek-Griekenland
De nieuwe jurk van Máxima is van het Griekse modelabel Zeus + Dione.
Staatsbezoek-Griekenland-1
Staatsbezoek-Griekenland-bezoek-president-1
Staatsbezoek-Griekenland-bezoek-president-2

De reis naar Griekenland stond al twee keer eerder op de planning, maar moest tweemaal worden uitgesteld: eind 2021 vanwege de coronacrisis, afgelopen maart vanwege de situatie in Oekraïne. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kwamen zondagavond aan in Griekenland. Het paar landde rond 23.00 uur lokale tijd met het regeringstoestel, dat de koning zelf bestuurde, op de luchthaven van Athene.

Ben je benieuwd naar het verhaal achter Máxima's broche? Je leest 't hier.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--