Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning en koningin herdenken oorlogsslachtoffers tijdens Dodenherdenking

4 mei 2021 · Leestijd 2 min

Met twee minuten stilte heeft Nederland dinsdagavond om klokslag 20.00 uur de oorlogsslachtoffers herdacht die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima deden dat traditiegetrouw tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam.

Die was vanwege de coronamaatregelen voor het tweede jaar op rij niet toegankelijk voor een groot publiek. In tegenstelling tot vorig jaar, toen de Dam vrijwel leeg was, mochten dit keer wel zo'n honderd genodigden de herdenking bijwonen. Onder hen zijn vertegenwoordigers van organisaties van diverse groepen oorlogsgetroffenen en nabestaanden.

Op de Dam legden de koning en koningin een krans voorafgaand aan de twee minuten stilte. De 19-jarige Amara van der Elst houdt tijdens de herdenking een spoken wordvoordracht en de jaarlijkse toespraak is van André van Duin. De komiek en presentator volgt daarmee Willem-Alexander op, die vorig jaar sprak tijdens de Nationale Herdenking.

Na het officiële programma volgt een defilé bij het monument.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--