Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning en koningin op gouden postzegel Cariben

8 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Ter ere van het tienjarig bestaan van Caribisch Nederland drukt FXDC-Post, de postdienst van de Cariben, gouden postzegels van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

De postzegels zijn gemaakt van een dun laagje 24-karaats goud met daarover een beschermende coating. De afbeeldingen op de zegels zijn gebaseerd op de exemplaren die eerder dit jaar werden gemaakt ter gelegenheid van de verjaardag van de koning. Willem-Alexander verschijnt dus ook op de gouden zegels mét baard.

De zegels zijn te koop bij de Caribische postdienst en ze mogen ingezet worden als gewone postzegels. Een woordvoerder van FXDC-Post in Europa: "Ze zijn geldig, maar ik verwacht niet dat veel mensen er een brief mee gaan versturen."

Lees verder onder de foto's.

Op 10 oktober 2010 werden de Nederlandse Antillen opgeheven en werd Caribisch Nederland opgericht als onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. Het is de benaming voor de bijzondere gemeenten Bonaire, Saba en Sint-Eustatius die toen ontstonden. Curaçao en Sint-Maarten zijn sindsdien zelfstandige landen binnen het Koninkrijk.

Bron: ANP/ Foto's: FXDC-Post

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--