Ga naar submenu Ga naar zoekveld

UPDATE: Koning en koningin vangen Oekraïense vluchtelingen op

21 maart 2022 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan Oekraïense vluchtelingen opvangen, bevestigen ingewijden na berichtgeving door RTL Nieuws. Zij worden opgevangen in panden die behoren tot het koninklijk domein, maar dus niet in eigen huis.

Volgens de Telegraaf heeft de koning ruimte beschikbaar op kasteel Het Oude Loo bij Apeldoorn. Het zou gaan om plek voor meer dan tien mensen, aldus de krant.

Update: 6 tot 8 gezinnen kunnen naar Het Oude Loo

De koning heeft op kasteel Het Oude Loo bij Apeldoorn vanaf medio april ruimte om zes tot acht Oekraïense gezinnen op te vangen. Het gaat om zo'n twintig tot dertig personen, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekendgemaakt.

Buitenland

Het koningspaar volgt het voorbeeld van de collega's in België. Vorige week werd bekend dat koning Filip en koningin Mathilde drie gezinnen onderbrengen in appartementen van de Koninklijke Schenking, de organisatie die staatseigendom ter beschikking stelt aan de koninklijke familie. De gezinnen kunnen naar verwachting vanaf begin april in de woningen.

Vrijdag meldden Britse media dat ook de Britse koninklijke familie kijkt naar het eventueel openstellen van gebouwen voor Oekraïense vluchtelingen. Prins Charles zou ruimtes op zijn landgoed Dumfries House in het Schotse Ayrshire, evenals locaties in zijn hertogdom Cornwall op het oog hebben.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--