Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning feliciteert: "een succesvolle dag voor Team NL"

28 juli 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben wielrenster Annemiek van Vleuten en de mannelijke roeiers gefeliciteerd met hun medaillewinst op de Olympische Spelen. Het koningspaar noemt de woensdag "een succesvolle dag voor Team NL".

"We feliciteren in het bijzonder Annemiek van Vleuten met haar gouden medaille in de tijdrit. Met focus en kracht behaalde zij een schitterende overwinning", schrijft het paar in een verklaring op sociale media. Van Vleuten won woensdag de gouden medaille in de tijdrit. Een bijzondere gebeurtenis voor de wielrenster, omdat ze vijf jaar geleden onderuit ging tijdens de wegwedstrijd. Zondag eindigde de 38-jarige Van Vleuten als tweede, maar dacht ze in eerste instantie te hebben gewonnen.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ook feliciteert het paar Abe Wiersma, Dirk Uittenbogaard, Koen Metsemakers en Tone Wieten, de roeiers die samen de mannendubbelvier vormen. "En in een spannende finale roeide de mannendubbelvier naar goud en een nieuw wereldrecord. Van harte gelukgewenst met deze fantastische teamprestatie."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--