Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Filip is 'heel fier' op dochter Elisabeth

26 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Koning Filip van België is trots op prinses Elisabeth. Dat bekende hij maandag op de 20e verjaardag van zijn dochter tegenover de Belgische pers op de heenweg naar Denemarken, waar de Belgische vorst tot woensdag op werkbezoek is.

Royaltyverslaggever Wim Dehandschutter zat samen met de koning in het vliegtuig, vertelde hij op de Vlaamse Radio 2. "De koning is tijdens de heenvlucht naar Kopenhagen bij ons, de pers, geweest en heeft gezegd dat hij telefonisch contact met zijn dochter heeft gehad", zei de journalist.

Volgens de koning is Elisabeth "heel gelukkig" in Engeland, waar ze sinds enkele weken studeert aan het Lincoln College in Oxford. "Hij vertelde ook dat hij ook heel fier is op haar, omdat ze al een mooi parcours in haar leven heeft afgelegd", aldus Dehandschutter.

Elisabeth begon deze maand met haar driejarige studie History & Politics. Eerder ging ze naar het Atlantic College in Wales, waar momenteel prinses Alexia leerling is, en afgelopen jaar volgde ze een opleiding aan de Koninklijke Militaire School in Brussel.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--