Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Filip ontvangt winnaars van coronachallenge

3 september 2020 · Leestijd 1 min

Koning Filip heeft woensdag de zes winnaars van de #hoopdoetleven-challenge ontvangen op het Koninklijk Paleis in Brussel. Voor de challenge werd gezocht naar getuigenissen van 'coronahelden'. Ook deze helden waren woensdag aanwezig op het paleis.

philipe_coronachallenge2.jpg

Het initiatief werd vorige maand op verzoek van de koning gestart. Uit de verhalen die binnenkwamen werden zes winnaars gekozen die op het paleis langs mochten komen samen met hun helden die "zich op een uitzonderlijke manier hebben ingezet voor onze samenleving tijdens de coronacrisis", aldus het Belgische hof.

Lees verder onder de foto. 

Zo nomineerde de 13-jarige Assia haar juf die haar had geholpen met haar moeilijke thuissituatie tijdens de crisis, koos Simon voor een 98-jarige man die 130.000 euro had ingezameld voor een historische soldatenclub en Jan had Sam genomineerd die een doorzichtig mondmasker had ontworpen. Ook een medewerker die de animatie verzorgt in een verplegingshuis, een dokter en een directrice van drie woonzorgcentra werden als coronahelden bestempeld.

Bron: ANP

Foto's: @MonarchieBe

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--