Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning grapt: Rutte eet als enige koekjes in het paleis

24 maart 2022 · Leestijd 2 min

De enige bezoeker van koning Willem-Alexander die wel eens een koekje eet, is premier Mark Rutte. Dat vertelde de koning lachend tijdens zijn bezoek aan de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). De onafhankelijke denktank voor de Nederlandse regering bestaat dit jaar vijftig jaar.

Koning Willem-Alexander ging donderdagochtend langs bij de WRR. Bij aankomst vertelden de raadsleden hem over het bezoek van Rutte aan de WRR een tijdje geleden. Er stonden allerlei koekjes en gezonde hapjes op tafel, zeiden de raadsleden. "Dan weet ik wel wat hij kiest", zegt de koning lachend. "Rutte is de enige die de koekjes eet in het paleis."

Tijdens het gesprek kreeg de koning ook informatie over gezond leven en over hoe moeilijk het vaak is om dat in de praktijk te brengen. Zelf begint hij morgen met gezond eten, zei hij grappend. "Eerst nog maar een kopje koffie."

De koning sprak in het kader van het 50-jarig bestaan van de WRR met medewerkers over onder meer de toeslagenaffaire, studenten met financiële problemen, de gevolgen van de overstromingen in Limburg en de ontwikkelingen binnen de journalistiek.

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De WRR heeft tot taak om de regering en het parlement wetenschappelijk en onafhankelijk advies te geven over de ontwikkelingen die de samenleving op de lange termijn kunnen beïnvloeden. Het onafhankelijke adviesorgaan wijst de regering op tegenstrijdigheden en verwachte knelpunten, formuleert probleemstellingen over grote beleidsvraagstukken en stelt beleidsalternatieven voor.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--