Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Harald heeft eerste werkdag achter de rug

5 november 2020 · Leestijd 1 min

De Noorse koning kan weer aan het werk. Harald, die in het ziekenhuis lag voor een tweede hartklepoperatie, is sinds 1 november weer helemaal hersteld. Donderdag was zijn eerste officiële werkverplichting.

De 83-jarige koning ontving onder anderen de minister van Buitenlandse Zaken en werd vergezeld door kroonprins Haakon, die tijdens zijn ziekteverlof regent was, en koningin Sonja. De dag bestond onder meer uit visite van de Thaise ambassadeur Karntimon Ruksakiati en van Mohamed Hareb Bradha Khalfan Al Mehairbi, de nieuwe ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten. Als laatste kwam ook Anna Korka, ambassadeur van Griekenland, bij de koning op bezoek.

Vrijdag zit de koning een kabinetsvergadering voor in het paleis en ontvangt hij vertegenwoordigers van het Beitostølen Health Sports Centre.

Koning Harald werd eerder in oktober na een geslaagde operatie om een hartklep te vervangen uit het universiteitsziekenhuis van Oslo ontslagen. Maar toen had hij geklaagd over ademhalingsmoeilijkheden en toen is besloten tot vervanging van een eerder aangebrachte en inmiddels slecht functionerende kunstmatige hartklep.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--