Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Harald in kersttoespraak: bel eens iemand op

24 december 2021 · Leestijd 2 min

Koning Harald riep donderdag de Noren in zijn kersttoespraak op om eens de telefoon te pakken en iemand op te bellen. Normaliter houdt de 84-jarige vorst een nieuwjaarstoespraak, maar vanwege de opkomende omikronvariant van het coronavirus sprak hij het Noorse volk eerder toe.

"Dit jaar weer geen gewone kerst. Velen gaan de vakantie in met teleurstelling, verlangen en zorgen voor de toekomst", begint Harald zijn verhaal. "Ik wens jullie allemaal dat de kerstvakantie toch in het teken van warmte en zorg voor elkaar staat."

Hij roept dan ook op om wat meer naar elkaar om te kijken in deze tijd. "Bel iemand van wie je weet dat diegene het op prijs zal stellen. Stuur een kaart naar iemand die het nodig heeft. Maak een wandeling met iemand om wie je geeft." De koning sluit zijn verhaal af met de beste kerstwensen voor iedereen. "We hebben allemaal de mogelijkheid om het leven een beetje mooier te maken voor de mensen om ons heen."

Kerstfoto's

In aanloop naar Kerst gingen koning Harald en koningin Sonja traditiegetrouw op de foto. Het koningspaar poseerde op het zomerverblijf Bygdø Kongsgård samen met het gezin van kroonprins Haakon voor een grote versierde kerstboom.

Foto's: Kongehuset.no - Sven Gj. Gjeruldsen / Lise Åserud, NTB

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--