Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Harald na weken weer in het openbaar gezien

7 maart 2022 · Leestijd 2 min

Het kroonprinselijk gezin van Noorwegen heeft zondag een dagje vertoefd in de buitenlucht. Het viertal zat samen met koning Harald en koningin Sonja op de tribune bij het Holmenkollen Ski Festival, een jaarlijks langlaufevenement bij de hoofdstad Oslo.

Het Noorse hof deelt op Instagram enkele foto's van het samenzijn van de familie. De 85-jarige koning praat onder meer geamuseerd met zijn kleindochter prinses Ingrid Alexandra.

De laatste keer dat Harald een publiek evenement buiten het paleis bijwoonde was eind december. De koning sukkelde de afgelopen weken onder meer met zijn gezondheid. Zo lag hij begin februari anderhalve week in de lappenmand vanwege een griepje.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Naast langlaufwedstrijden konden de royals ook genieten van schansspringen. Tevens sprak kroonprins Haakon met enkele vrijwilligers van het Holmenkollen Ski Festival. Hij deed dit in het kader van het jaar van het vrijwilligerswerk.

"Dit jaar is jullie jaar. Jullie zijn een belangrijk onderdeel van de Noorse sport", zei Haakon tegen de vrijwilligers van wie sommigen al de hele week actief waren op het skifestival. De vrijwilligers vertelden de prins over hun taken zoals het regelen van het verkeer, strooien en het controleren of de spelregels wel worden nageleefd tijdens de wedstrijden. Ieder jaar worden er in Noorwegen alleen al in skiën vijf miljoen manuren geïnvesteerd, zo laat het Noorse koningshuis weten op Instagram.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Zaterdag ontmoette Haakon tijdens het evenement ook de bekende Noorse langlaufster Therese Johaug. Zij won daar de dertig kilometer massastart voor vrouwen, de op een na laatste race uit de imposante carrière van de Olympisch kampioene.

ANP / Foto: Kongehuset.no

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--