Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Harald heeft een pacemaker gekregen en is terug in Noorwegen

4 maart 2024 · Leestijd 2 min

De Noorse koning Harald belandde vorige week tijdens zijn vakantie in Maleisië met een infectie in het ziekenhuis. Het Noorse hof laat weten hoe het nu met hem gaat.

Pacemaker

Het was even schrikken voor koning Harald vorige week tijdens zijn vakantie. Hij kwam namelijk met een infectie in een Maleisisch ziekenhuis terecht. Een paar dagen na zijn opname werd besloten een pacemaker bij hem te plaatsen, vanwege een lage hartslag. Het Noorse hof liet zaterdag weten dat de ingreep succesvol was verlopen en dat het naar omstandigheden goed ging met de koning, maar dat hij wel rust nodig heeft.

Terug in Noorwegen

Later dit weekend werd duidelijk dat koning Harald met zijn vrouw, koningin Sonja, terug mocht reizen naar Noorwegen. Inmiddels is Harald weer op Noors grondgebied en is hij opgenomen in het Rikshospitalet, het universitair ziekenhuis van Oslo. Hij zal daar een paar dagen verblijven voor een behandeling en om uit te rusten. De verwachting is dat koning Harald twee weken met ziekteverlof is. Zijn zoon, kroonprins Haakon, zal zijn taken overnemen totdat zijn vader zijn werkzaamheden weer hervat.

Bron: ANP, ANP Standaard

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--