Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Harald spreekt in paastoespraak Noren moed in

26 maart 2021 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koning Harald heeft de Noren alvast fijne paasdagen gewenst. Dat deed de 84-jarige vorst in een videoboodschap. In zijn praatje steekt hij de Noren nog eens een hart onder de riem vanwege de coronapandemie. Volgens Harald is het einde in zicht, maar moeten de inwoners van zijn land nog even volhouden.

"Er zijn op dit moment waarschijnlijk geen woorden meer die helpen. Wat we nodig hebben, is een einde aan de situatie waarin we ons al meer dan een jaar bevinden", begint Harald zijn speech. "Veel mensen zijn moe en verdrietig. We missen allemaal het gewone leven."

Volgens de vorst is er eindelijk licht aan het eind van de tunnel. Maar het zal nog wel even duren voordat alles weer normaal is in Noorwegen. Om de situatie nog even vol te houden, wordt er nog even veel van de Noren gevraagd. Daarom doet hij een beroep op het eenheidsgevoel van zijn onderdanen.

Elkaar versterken

"Het Noorse volk heeft gedurende een lange periode unieke eenheid, vertrouwen en aanpassingsvermogen getoond. Ik ben echt onder de indruk", zegt Harald. "We moeten vrijgevig en vriendelijk zijn voor elkaar. We moeten elkaar versterken in de overtuiging dat het einde nadert."

"Ik wil jullie allemaal een zo prettig mogelijke Pasen wensen. Velen van ons zijn teleurgesteld dat we niet bij vrienden en familie kunnen zijn. Ik hoop dat iedereen zal proberen er het beste van te maken, gegeven de situatie waarin we ons bevinden."

Bron: ANP / Foto: Det kongelige hoff

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--