Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Harald strijdt mee voor een schonere zee

19 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Noorwegen zamelt zondag geld in voor het Wereld Natuur Fonds (WNF). Dat gaat met de opbrengst van de jaarlijkse nationale tv-actie van NRK de strijd aan met plastic in de zee en oceanen. De actie heeft als motto 'Een zee van mogelijkheden' en koning Harald is de beschermheer.

Dat koning Harald dit jaar op de voorgrond staat en meehelpt fondsen te werven is mede vanwege het vijftigjarig bestaan van het Noorse WNF. Bovendien was Harald als kroonprins twintig jaar voorzitter van de Noorse tak van het Fonds. Bij zijn troonsbestijging in 1991 trad hij terug.

Met het geld van de nationale tv-campagne krijgen mensen in een aantal landen training, zodat ze kunnen bijdragen aan een beter beheer van plastic afval en recycling. Er zijn projecten uitgekozen in onder meer Indonesië, Vietnam en de Filipijnen.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het WNF was bij voorbaat dankbaar voor de koninklijke steun, zo liet de organisatie weten op sociale media. "Hartelijk dank voor uw steun koning Harald. Het betekent veel voor ons. Samen voor een schonere zee." Vanwege de coronamaatregelen wordt er dit jaar geen geld opgehaald op straat of langs de deuren, maar wordt gevraagd om bijdragen via de bank over te maken.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--