Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning hoopt dat dochters zo snel mogelijk naar school kunnen

12 februari 2021 · Leestijd 2 min

Ook de dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima kunnen niet wachten tot ze weer gewoon naar school kunnen. Dat vertelde de koning aan 5 VWO-scholiere Leann Paauwe, die hem donderdag op de voet volgde voor een vlog over het koninklijke bezoek aan het Montaigne Lyceum in Den Haag.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De scholiere kreeg ook de kans om koning Willem-Alexander persoonlijk vragen te stellen. Ze wilde graag van hem weten wat hij nou zelf van het online-onderwijs vindt en hoe het thuis bij zijn dochters gaat. Van zijn dochters mag alleen de 17-jarige Amalia naar school, omdat ze dit jaar eindexamen heeft. Prinsessen Alexia (15) en Ariane (13), die net als hun oudere zus naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag gaan, volgen thuisonderwijs.

Lees verder onder de vlog van Leann.

"Het gaat gelukkig heel goed, maar je merkt wel dat de motivatie weg is. Dat het steeds lastiger is om energie op te brengen", vertelde de koning. "En dat ze het erg missen om gewoon weer op school te zijn en ze missen hun vriendinnetjes en vriendjes. En ja, de oudste zit dus wel 's middags op school want die heeft eindexamen. Maar voor de rest is het echt hopelijk zo snel mogelijk weer terug naar school."

De koning bezocht onder meer een praktijkles biologie op de school. Ook schoof hij aan voor een gesprek met leerlingen uit eindexamenklassen over hun ervaringen met het onderwijs tijdens corona en de gevolgen voor henzelf en hun voorbereiding op het eindexamen. Volgens de vlogster vond iedereen het bezoek van de koning "superspannend". "Maar het is natuurlijk wel supergaaf dat de enige echte koning bij ons op het Montaigne Lyceum komt."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--