Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning keert terug van vakantie: terecht of niet?

17 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en zijn gezin keren terug van hun herfstvakantie in Griekenland. Gisteren bleek dat het koninklijk gezin in het vliegtuig was gestapt om naar hun vakantievilla in Griekenland te gaan. Dat zorgde voor zoveel ophef, dat de koning besloot terug te komen.

Gisterenavond kwam de mededeling van de Rijksvoorlichtingsdienst, namens Willem-Alexander en Máxima, dat de vakantie zal worden afgebroken naar aanleiding van de ‘heftige’ berichten in de media.

“We zullen onze vakantie afbreken. We zien de reacties van mensen op berichten in de media. En die zijn heftig, en die raken ons. We willen er geen enkele twijfel over laten bestaan: om het COVID19-virus eronder te krijgen is het noodzakelijk dat de richtlijnen worden nagevolgd. De discussie naar aanleiding van onze vakantie draagt daar niet aan bij.”

Vandaag klinkt in de media het geluid dat deze vakantiereis het imago en de geloofwaardigheid van de koning geen goed doet. "De koning is beschadigd door zijn afgebroken herfstvakantie naar Griekenland. Hij heeft laten zien geen goed afgestelde maatschappelijke antenne te hebben en premier Rutte lijkt weinig grip te hebben op de koning", schrijft verslaggever Koninklijk Huis Kysia Hekster van de NOS bijvoorbeeld. 

Wat vind jij? Heeft de vakantiereis naar Griekenland de geloofwaardigheid van koning Willem-Alexander aangetast? 
N.B. Het is niet meer mogelijk om te stemmen via onze poll.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--