Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins George is vandaag jarig! We zetten zijn schattigste foto's op een rij

22 juli 2023 · Leestijd 4 min

Het is feest op Adelaide Cottage in Windsor. Prins George, de oudste zoon van prins William en Catherine, de prinses van Wales, viert namelijk vandaag zijn 10e verjaardag. Wij blikken terug met de leukste en mooiste foto's van George van de afgelopen decennia. Want het gezegde klopt: kleine jongens worden groot.

Geboorte

Op 22 juli 2013 wordt prins George geboren in het St Mary's Hospital in Londen. William en Catherine verschijnen traditiegetrouw op het trapje voor het ziekenhuis om hun pasgeboren zoon aan de wereld te tonen.

Prins-George-Kate-William.jpg

In augustus dat jaar geeft het Britse hof een foto vrij van het kersverse gezin. Op het prachtige kiekje kunnen we het gezicht van George net iets beter bekijken.

GEorge-Kate-William-Augustus.jpg

Doop

Op 23 oktober 2013 wordt prins George gedoopt in de koninklijke kapel van St James's Palace in Londen. Hij heeft maar liefst zeven peetouders, waar Zara Phillips er een van is. 

Doop-prins-George.jpg

Prins George wordt grote broer

Op 2 mei 2015 wordt prins George grote broer. Als prinses Charlotte is geboren gaat hij samen met zijn vader naar het ziekenhuis om haar te bewonderen.

Charlotte-geboren-George.jpg
George-doop-Charlotte.jpg

Een paar maanden later geeft het hof nieuwe foto's vrij van een trotse prins George met zijn zusje op schoot. De kiekjes zijn gemaakt door moeder Catherine zelf. 

ANP-369522970
ANP-332929777

Op 5 juli 2015 wordt prinses Charlotte gedoopt. Prins George wandelt naast de kinderwagen in een outfit die vele royaltyfans bekend voorkomt. Zijn vader prins William droeg eenzelfde broekje en blouse bij de doop van prins Harry.

Doop-Charlotte-Kate-William-George.jpg

Op 23 april 2018 wordt prins George opnieuw een grote broer wanneer broertje prins Louis wordt geboren. Daarmee is het gezin compleet. Bij de doop van zijn broertje loopt prins George trots aan de hand van zijn vader. 

Gezin_prins_William_doop_Louis.jpg

'Werkbezoeken'

Alhoewel de kleine prins George officieel nog geen werkbezoeken doet, is hij wel vaak mee met zijn ouders. Zo brachten William en Catherine in april 2014 een bezoek aan Australië. De jonge prins George mocht met zijn ouders mee. Naast vele 'zakelijke' bezoeken ging het gezin ook naar de dierentuin. Het prinsje stond te springen van blijdschap toen hij een 'bibly' van dichtbij mocht bekijken.

George-Australie-bibly.jpg
George-Australie.jpg

Inmiddels is de tiener aanwezig geweest op meerdere 'werkbezoeken' van zijn ouders. Tijdens de vieringen van de kroning van koning Charles steelt hij bijvoorbeeld zijn handen uit de mouwen en schiet hij fanatiek met pijl en boog. 

William_George_scouting
Prins William en zijn zoon prins George bij de scouting.

Maar of de jonge prins het ook altijd naar zijn zin heeft? Tijdens de viering van het jubileum van zijn overgrootmoeder koningin Elizabeth II in 2022, kijkt hij wat bedenkelijk toe. 

george-met-william

Als koningin Elizabeth negentig wordt is het tijd voor vele feestjes in Londen. George verschijnt bij één van de festiviteiten op het balkon van Buckingham Palace en is duidelijk onder de indruk van de overvliegende Royal Air Force. Zijn ouders vertellen dat George in de ban is van de Royal Air Force, de Britse luchtmacht. Zo jong als hij is, lijkt hij al te weten dat hij piloot wil worden.Zo mocht hij mee naar Royal International Air Tattoo bij de RAF (Royal Air Force).

William-Kate-George_01.jpg

In april 2016 zijn Barack en Michelle Obama in Groot-Britannië. William en Catherine nodigen de Amerikaanse president en zijn vrouw uit voor een diner. Prins George mag iets langer opblijven om The Obama's, in pyjama, te ontmoeten.

rexfeatures_5659385a.jpg

Eerste schooldag

Op 6 januari 2016 is het tijd voor George's eerste schooldag op de de Westacre Montessori School Nursery. Zijn moeder fotografeert hem op het schoolplein met zijn rugzak op.

Eerste-schooldag-George.jpg

Trooping the Colour 

Tijdens jaarlijkse militaire parade in het centrum van Londen is ook prins George vanaf jonge leeftijd aanwezig. Dat levert soms hele zoete en ondeugende beelden op. Zo verzoekt nichtje Savannah Phillips (de dochter van Peter Phillips) in 2018 prins George om éven zijn mond te houden. 

george-trooping-the-colour
Elizabeth-90-George.jpg
Kate-George-Charlotte.jpg

Inmiddels rijden de drie kleinkinderen van koning Charles tijdens Trooping the Colour mee in de rijtour. De traditionele balkonscène wordt ook niet overgeslagen door de jonge prins. 

George, Louis en Charlotte trooping the colour
Prins George, prins Louis en prinses Charlotte in 2022.
ANP-471828067
ANP-471833786

Kroning koning Charles III 

Prins George had als Page of Honour een speciale rol bij de kroning van zijn grootvader koning Charles III. Samen met zeven anderen mocht hij meelopen door het middenpad van Westminster Abbey. Een speciaal moment dat mooie beelden opleverde. 

000_33EJ6K8
Prins George is Page of Honour tijdens de kroning van koning Charles.
george-kroning

Verjaardagsportretten 

Elk jaar delen de Prins en Prinses van Wales een verjaardagsportret van hun kinderen. We zetten de foto's van de jarige prins George voor op een rij. 

George1jaarfoto2595x334.jpg
Prins George in 2014.
ANP-328050433

Op 22 juli 2014 wordt prins George één jaar en worden er nieuwe foto's vrijgegeven. Ook deelt het hof mee dat prins George al zelfstandig kan lopen.

ANP-333549490
Prins-George-3.jpg
Prins George in 2016.
ANP-346680889
ANP-371130951
ANP-352428216
Prins_George_2018.jpg
Prins George in 2018.
george-verjaardag2019-1.jpg
Prins George in 2019.
Georgeverjaardag2.jpg
Prins George in 2020.
George
Prins George in 2021.
George 9 jaar
Prins George in 2022.

En tada! Hier is zijn nieuwste verjaardagsportret vers van de pers. 

george-nieuw-portret
2023: De prins en prinses van Wales delen een nieuwe foto van de jarige George.

Bron: ANP / Kensington Palace / Millie Pilkington

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--