Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning met baard op nieuwe postzegels

23 april 2020 · Leestijd 2 min

Voor het eerst sinds koning Willem-Alexander openlijk een baard draagt, verschijnen er postzegels met zijn nieuwe uiterlijk. Dat gebeurt in het Caribische deel van Nederland, zo kondigde postbedrijf FXDC Post donderdag aan.

De postzegels verschijnen op aanstaande Koningsdag op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius.

De nieuwe postzegels maken deel uit van een postzegelvel dat ook zegels met de beeltenis van koningin Máxima bevat. De foto's werden in januari gemaakt in het Paleis op de Dam.

Willem-Alexander_pz_1_CMYK.jpg

Nicole Merkies, directeur van FXDC Post, zegt: "Wij zorgen weer voor een unicum: de eerste postzegels van de koning met zijn nieuwe 'look'. Bovendien vinden we het een mooi gebaar nu alle festiviteiten rond Koningsdag zijn beperkt. En zo geven we Koningsdag ook nog een Caribisch 'tintje/baardje'."

Lees verder onder de foto die gebruikt is voor de postzegel.

ANP-405815768.jpg

Het postbedrijf van Caribisch Nederland, FXDC Post, heeft in 2015 al eerder een unieke set postzegels van de koning uitgegeven. Toen was het mogelijk de zegels te scannen met een smartphone en klonk het Wilhelmus en de volksliederen van deze eilanden.

PostNL heeft voorlopig nog geen plannen om postzegels uit te geven met daarop het nieuwe uiterlijk van koning Willem-Alexander. Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten. "Bij zogenoemde permanente postzegels, zoals die van onze vorst, kiezen we in overleg met het Koninklijk Huis voor tijdloze ontwerpen. Er kan altijd een moment komen dat PostNL in overleg voor een nieuw ontwerp kiest, maar voorlopig staat er niets gepland".

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--