Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning naar vers geopend Fotomuseum Rotterdam

9 juni 2021 · Leestijd 1 min

Willem-Alexander heeft woensdagmiddag een bezoek aan het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam gebracht. Daar ging de koning de nieuwe Eregalerij van de Nederlandse fotografie voor het eerst bekijken.

De vorst zou de Eregalerij eigenlijk zelf geopend hebben in januari, maar die ceremonie kon vanwege de coronasluiting van het museum niet doorgaan. Nu musea weer open zijn, ging Willem-Alexander alsnog langs. Hij werd tijdens zijn bezoek bijgepraat over de ontwikkelingen in de Nederlandse fotografie en over de totstandkoming van de nieuwe galerij.

Ook sprak de koning met fotografen en nabestaanden van fotografen van wie werk is opgenomen in de galerij. Hij ging daarnaast in gesprek met leden van de selectiecommissie en medewerkers over hun werk bij het Nederlands Fotomuseum. Zo heeft de commissie de keuze voor de foto's in de Eregalerij onder meer gemaakt op basis van artistieke en maatschappelijke relevantie, vernieuwing en meerstemmigheid. De Eregalerij bevat één lege lijst, opdat bezoekers zelf de ontbrekende foto invullen.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--