Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning neemt nieuwe Bijbelvertaling in ontvangst

7 september 2021 · Leestijd 1 min

Koning Willem-Alexander krijgt op woensdagmiddag 13 oktober het eerste exemplaar van de nieuwe Bijbelvertaling. De koning krijgt de NBV21, zoals het boek heet, in de Grote Kerk in Den Haag.

De koning is aanwezig tijdens het gehele programma in de kerk. Daarbij wordt onder meer ingegaan op de totstandkoming en het belang van de NBV21. Vervolgens krijgt Willem-Alexander de nieuwe Bijbelvertaling overhandigd door de directeur van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Daarna spreekt de koning met betrokkenen, onder wie vertegenwoordigers van kerken.

De NBV21 is de standaardvertaling van de Bijbel voor het hele Nederlandse taalgebied. Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heeft er van 2016 tot 2020 aan gewerkt. In totaal zijn 12.000 aanpassingen gedaan. Niet alleen is de tekst gemoderniseerd. Er zijn ook wetenschappelijke inzichten en reacties van Bijbellezers verwerkt in de nieuwe vertaling. De vorige vertaling was van 2004.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--