Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning reageert op kritiek over coronamaatregelen

7 juli 2021 · Leestijd 2 min

De coronamaatregelen werden "heel strikt gehandhaafd" tijdens het staatsbezoek aan Duitsland, zo vertelt koning Willem-Alexander woensdagmiddag tijdens de laatste dag van het staatsbezoek aan het buurland. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hielden niet altijd 1,5 meter afstand, zo was op foto's te zien. Het paar kon daarmee online op de nodige kritiek rekenen.

"Ik dacht in zoverre van 'oeps wat jammer, dat ik niet naar deze mensen toe kan dankzij de coronaregels'", vertelt de koning, wanneer hem wordt gevraagd naar het handhaven van de afstandsregels. "De coronaregels werden heel strikt gehandhaafd en het was ook echt de afspraak met onze Duitse gastheer dat het alleen door kon gaan als we de coronaregels handhaven."

Koning Willem-Alexander vertelt dat hij het vooral erg jammer vond dat hij de omstanders niet even kon spreken.

Begin van iets nieuws

Het koningspaar heeft daarnaast dank uitgesproken voor de "gastvrije ontvangst" in Duitsland. "Dit staatsbezoek was geen afsluiting, maar het begin van iets nieuws", schrijft het paar op de slotdag in een post op Facebook. "De komende jaren zullen we met aandacht de ontwikkelingen volgen en Duits-Nederlandse initiatieven en innovaties ondersteunen. Wij hopen dat wij elkaar daarbij weer zullen ontmoeten. Wij blijven onze veelzijdige relatie met de Bondsrepubliek Duitsland koesteren!"

De koning en koningin begonnen maandag bij presidentieel paleis Schloss Bellevue, waar de welkomstceremonie plaatsvond. Verder hadden ze onder meer een ontmoeting met de Duitse bondskanselier Merkel en gingen ze langs bij de Rijksdag, waar het Duitse parlement is gevestigd.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--