Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning sluit volgende week Kroondomein Het Loo

9 september 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander gaat een groot deel van Kroondomein Het Loo volgende week woensdag weer sluiten voor publiek. De bossen blijven tot en met 25 december afgesloten. De koning sluit een groot deel van het kroondomein elk jaar, maar woensdag maakte demissionair minister van Landbouw Carola Schouten juist bekend dat hij dat vanaf volgend jaar niet meer mag doen als hij aanspraak wil blijven maken op subsidie voor onderhoud van het Veluwse natuurgebied.

Dit jaar is de afsluiting van het bosgebied nog toegestaan. Een nieuwe subsidieaanvraag moet uiterlijk op 31 december ingediend worden, zegt de Rijksvoorlichtingsdienst. Voor die datum moet de koning dus beslissen of hij het kroondomein vrijwel het hele jaar gaat openen Als hij de bossen toch een aantal maanden in het jaar wil sluiten, moet hij het onderhoud zelf betalen.

Tegenstanders van de jaarlijkse sluiting zeggen dat de koning in de najaarsmaanden jaagt op het kroondomein. Volgens de beheerders worden de sluitingsmaanden gebruikt voor onderhoud van flora en fauna.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--