Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning steekt personeel Erasmus MC hart onder de riem

18 maart 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft woensdag gebeld naar bestuursvoorzitter Ernst Kuipers van het Erasmus MC. Hij pleegde het telefoontje om het personeel van het Rotterdamse ziekenhuis een hart onder de riem te steken tijdens de Coronacrisis.

"Koning Willem-Alexander heeft mij verzocht om namens hem aan jullie allen te laten weten dat hij met ons meeleeft en enorm veel waardering heeft voor de inzet van jullie allemaal, of jullie nu op de IC, SEH, verpleegafdelingen of OK werken of op andere manieren ondersteuning bieden", schrijft Kuipers op de website van het Erasmus MC.

De koning kon zich een bezoek aan het ziekenhuis nog goed herinneren. "En hij noemde onder andere het personeel dat hij ontmoet heeft in de facilitaire gang en bij de beddenwascentrale. Hij realiseert zich dat ook schoonmakers, logistieke medewerkers en vele anderen een belangrijke rol spelen om het ziekenhuis draaiende te houden en er voor te zorgen dat we goede zorg kunnen bieden aan al onze patiënten."

Steunend en warm gesprek

Willem-Alexander informeerde ook naar het wetenschappelijke onderzoek dat in het ziekenhuis wordt gedaan naar het coronavirus en was geïnteresseerd in de werkwijze van het Erasmus MC. "We hebben verder nog gesproken over het risico op besmetting van eigen medewerkers en de test-voorziening die wij hiervoor hebben ingericht. Ook de mogelijkheden om 1-persoonskamers te gebruiken voor beademing van ernstig zieke patiënten zijn aan de orde gekomen."

Volgens Kuipers was het een mooi en warm gesprek. "Ik geef deze boodschap met heel veel genoegen door aan jullie allemaal!"

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--