Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning wacht op beurt voor boosterprik

10 december 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander is "zeker" van plan een boosterprik te halen tegen het coronavirus. Dat vertelde hij vrijdagmiddag aan het einde van een werkbezoek aan vaccinatielocaties van GGD Haaglanden in Den Haag en Rijswijk. De 54-jarige Willem-Alexander wacht daarvoor wel tot hij aan de beurt is. "Ik moet eerst de oproep voor onder zestigjarigen afwachten", aldus de koning.

Willem-Alexander sprak op de locatie waar zonder afspraak een coronaprik kan worden gehaald met mensen die in de rij stonden of zaten te wachten over waarom ze dat nog niet eerder hadden gedaan. "Geen zin om te prikken", vertelde een man eerlijk.

In het voorafgaande gesprek met medewerkers van de GGD kwam ook naar voren dat onder verschillende bevolkingsgroepen en in diverse wijken nog veel onwetendheid was over de vaccinatie. "Hoe kan het zijn dat mensen dat niet weten?", vroeg de koning met enig ongeloof. Ook de aarzelingen, valse informatie en angst kwamen ter sprake. "Ze waren er niet aan toegekomen", was een veel gehoorde reden om nu pas een vaccinatie te halen. "We zetten op deze manier nog 2000 prikken in de week, het gros in Den Haag en ook vaak een eerste prik", aldus directeur Anneke de Boer.

Lees verder onder de foto's.

De koning vroeg zich hardop af waarom het geven van boosterprikken niet meteen was opengegooid voor iedereen boven de zestig, in plaats van het prikken in kleine doelgroepen. Dat maakte het volgens hem moeilijker, bijvoorbeeld ook omdat iedereen eerst een afspraak moet maken.

Zijn moeder, prinses Beatrix, heeft de boosterprik wel al gehad. Tijdens een werkbezoek aan Curaçao eind november vertelde de 83-jarige prinses dat ze tweemaal gevaccineerd is en een boostervaccin heeft gehad. Een paar dagen na thuiskomst, op zaterdag 4 december, werd bekend dat Beatrix besmet was met het coronavirus en in thuisisolatie moest. Ondanks haar coronabesmetting gaat het "helemaal top" met de prinses, liet de koning deze week weten.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--