Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning wilde Alexia graag Wales laten zien

16 juli 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft zijn middelste dochter prinses Alexia (16) tot zijn spijt vanwege de coronabeperkingen nog niet mee kunnen nemen naar Wales om haar het United World College te laten zien. Willem-Alexander ging daar twee jaar naar school en Alexia treedt volgende maand in zijn voetsporen. Een voorproefje was daarom fijn geweest.

"Ik was heel graag met haar daar naartoe gegaan", zei de koning in het gesprek met de pers aan het begin van de zomervakantie die het koninklijk gezin in Griekenland zal doorbrengen. "Alexia kent de school nu alleen van foto's en uit verhalen. Ze is er nog niet geweest."

Willem-Alexander heeft haar wel een paar tips gegeven. Het is een unieke kans om mensen uit allerlei verschillende culturen te leren kennen en vrienden te maken voor de rest van haar leven, zei hij. Vrienden die uit alle hoeken van de wereld komen. "Sta daar voor open, maak gebruik van de unieke mogelijkheden", aldus Willem-Alexander tegen Alexia.

Verrassing

Prinses_Alexia_met_moeder_en_zussen.jpg

De koning was verrast te horen dat ook de Spaanse troonopvolgster prinses Leonor naar Wales gaat. "Ze kennen elkaar en kunnen het vast goed met elkaar vinden." Leonor had haar identiteit geheim gehouden bij het toelatingsproces en heeft de toelating geheel op eigen kracht verkregen, wist hij.

Koningin Máxima vond het zowel "heerlijk" als "vreselijk" dat na de zomer twee van de drie dochters uit huis gegaan. Behalve Alexia die naar Wales gaat, is Amalia van plan een tussenjaar te nemen, deels in het buitenland. "Je moet ze loslaten. Het wordt heel leeg", aldus Máxima.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--