Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander bezoekt mensen met een arbeidshandicap

22 februari 2023 · Leestijd 2 min

Vandaag bezoekt Koning Willem-Alexander samen met Carola Schouten, minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, in Rotterdam het programma Simpel Switchen.

 Het programma is bedoeld om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen en terug te begeleiding naar regulier werk. 

Als iemand niet of lastig in aanmerking komt voor een reguliere baan, spreken we van afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel is om de overgang tussen een uitkering en werk voor deze groep mensen makkelijker te maken. Zodat iedereen op een passende werkplek mee kan komen in de samenleving.

De middag begint met een rondleiding langs de verschillende werkplekken zoals een brasserie en een huiskamer. Aansluitend gaan Koning Willem-Alexander en minister Schouten in gesprek met begeleiders en cliënten.

De koning gaat ook samen met minister Schouten in gesprek met vertegenwoordigers van Simple Switchen en de vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. Samen praten ze over hoe zij Simple Switchen naar de praktijk kunnen brengen.

Tot slot spreken de Koning en de minister met werkgevers, zorgaanbieders, gemeenten en belangenbehartigers over de mogelijkheden en uitdagingen van Simpel Switchen.

Maandag kwam het bericht naar buiten dat de moeder van Willem-Alexander, prinses Beatrix, haar pols had gebroken tijdens het skiën. Na afloop van het bezoek werd er aan de koning gevraagd hoe het met Beatrix gaat. 

Lees verder onder de video!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Koning brengt regelmatig werkbezoeken samen met een minister of staatssecretaris. 

Wa minister volksgezondheid

Koning Willem-Alexander bezocht in januari samen met minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) het zorg coördinatie centrum in Zeist.

In November bracht Willem-Alexander samen met minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) een bezoek aan de Utrechtse wijk Overvecht.

Huffelen

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering Alexandra van Huffelen bezocht samen met de oranjes het Caribisch gebied.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--