Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander bezoekt studentencomplex in Almere

4 februari 2020 · Leestijd 2 min

Studenten in Almere kregen dinsdag hoog bezoek. Koning Willem-Alexander verraste met een werkbezoek aan de Academie van de Stad en ging ook een woning binnen op het Odeonpark, waar naast studenten tussen de 18 en 27 jaar ook statushouders wonen.

Willem-Alexander trapte zijn werkbezoek af in de woning. Daar sprak de koning met bewoners en begeleiders van het Odeonpark. Vervolgens ging Willem-Alexander in gesprek met vertegenwoordigers van de partners van Academie van de Stad zoals de gemeente Almere, Hogeschool Windesheim en woningcorporatie De Key. Het bezoek werd afgesloten met een gesprek met docenten en studenten over de onderwijsprojecten en onderwijsvisie van Academie van de Stad.

De koning heeft genoten van het bezoek, liet hij na afloop weten aan Academie van de Stad. "Hij had gelachen en vond ons een inspirerende organisatie", is te lezen op de website.

Academie van de Stad startte in 2008 met vijf projecten in Amsterdam. Inmiddels is de organisatie ook actief in Utrecht, Amersfoort, Haarlem en Almere. Academie van de Stad koppelt studenten en jonge professionals aan maatschappelijke projecten over grootstedelijke vraagstukken. Studenten kunnen in ruil voor hun deelname studiepunten verdienen. De projecten van Academie van de Stad gaan over thema's als duurzaamheid, participatie en digitalisering.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--