Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander: Festivals zijn onmisbaar voor Nederland

19 mei 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft in een gesprek met verschillende festivalorganisaties zijn grote waardering uitgesproken voor festivals in Nederland. Directeuren van Oerol, De Parade, Wonderfeel, Holland Festival en Mojo Concerts spraken maandag online met de koning.

Het gesprek ging over de afgelaste festivals door de coronacrisis. Koning Willem-Alexander bevestigde de onmisbaarheid van festivals in het Nederlandse cultuurlandschap en de inspiratie die de festivals bieden aan makers en publiek. Volgens de koning is het positief dat festivals nu nieuwe vormen onderzoeken om hun festival digitaal door te kunnen laten gaan. Ook sprak hij zijn zorgen uit over alle mensen die nu zonder werk zitten, en hoopte dat samenkomsten snel weer mogelijk zijn.

Het kabinet gaf aan dat grote festivals pas weer kunnen plaatsvinden als er een vaccin beschikbaar is. Oerol is erg blij dat de koning het initiatief heeft genomen om de festivalsector een hart onder de riem te steken.

Behalve de festivals hebben ook theaters en cultuurproducenten het moeilijk. De vier grote steden schreven maandag een brandbrief aan het kabinet om snel met een stevig noodplan te komen om te voorkomen dat de Nederlandse cultuursector kapot gaat. Er is de laatste weken veel kritiek op cultuurminister Ingrid van Engelshoven die stelde dat de cultuursector blij moest zijn met de 300 miljoen euro die zij heeft uitgetrokken, vooral voor de gesubsidieerde instellingen. Driekwart van de Nederlandse cultuursector is niet gesubsidieerd.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--