Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander hoort over ic-opschaling

3 april 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander is vrijdagmiddag bijgepraat over de opschaling van de intensivecarecapaciteit in Nederland in de strijd tegen het coronavirus. Tijdens een werkbezoek aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) kreeg de koning ook informatie over de inkoop van beademingsapparatuur.

Willem-Alexander begon zijn werkbezoek bij de afdeling die verantwoordelijk is voor de crisisorganisatie bij de uitbraak van infectieziekten en rampen. Daar zijn mensen al sinds december, toen de uitbraak in China begon, bezig met het coronavirus. De koning sprak met medewerkers van het crisisteam over hun ervaringen.

Tijdens het bezoek aan de directie Curatieve Zorg ging het over het opschalen van de ic-capaciteit en de inkoop van beademingsapparatuur. Willem-Alexander sprak ook met medewerkers die in contact staan met het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding en kreeg meer inzicht in het programma voor kwetsbare personen. Ook werd hij geïnformeerd over het beschikbaar houden van geneesmiddelen in de huidige crisissituatie.

Videogesprek Caribisch gebied

Willem-Alexander schoof ook aan bij de dagelijkse videoconferentie tussen het crisisteam Caribisch Nederland en de teams op Bonaire en Sint-Eustatius. Het werkbezoek werd afgesloten met een kort gesprek met de bewindspersonen van het ministerie van VWS en leden van de bestuursraad.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--