Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander houdt tv-toespraak vanwege coronacrisis

20 maart 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander zal vanavond om 19:00 uur het land toespreken over de coronacrisis. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdagochtend bekendgemaakt.

De tv-toespraak wordt uitgezonden door de NOS, RTL, SBS/Talpa en andere (regionale) omroepen. Op NPO Nieuws is de toespraak gelijktijdig te zien met gebarentolk (via KPN op kanaal 43 en via Ziggo op kanaal 501). De toespraak van Willem-Alexander is ook op alle radiozenders te volgen.

Koning Willem-Alexander is niet de eerste vorst die het volk toespreekt. Onder anderen koning Filip van België, koning Harald van Noorwegen, koningin Margrethe van Denemarken en koning Felipe van Spanje hebben hun volk eerder deze week al een hart onder de riem gestoken. Ze riepen op tot solidariteit en vriendelijkheid in deze onzekere tijden.

Social distancing

De coronacrisis raakt ook het koninklijk gezin. Willem-Alexander, Máxima en hun drie dochters doen aan social distancing, nadat ook in de Oostenrijkse gemeente Lech coronabesmettingen zijn vastgesteld. De koninklijke familie was eind februari op vakantie in het ski-oord.

Het gezin houdt in ieder geval tot en met 21 maart afstand van anderen. Vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus zijn de agenda’s van leden van de koninklijke familie leeggemaakt.

Na hun skivakantie zijn de koning en koningin op staatsbezoek in Indonesië geweest, waarbij ze president Joko Widodo en enkele ministers ontmoet hebben. Widodo en andere bewindslieden zijn deze week getest op coronavirus, maar de uitkomst van de tests is niet bekendgemaakt.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--