Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander op bezoek bij Spaanse Collega

13 juni 2023 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander is dinsdagmiddag door zijn goede vriend, de Spaanse koning Felipe, ontvangen in de Real Jardin Botanico, de koninklijke botanische tuinen in Madrid. De twee ontmoetten elkaar zoals gewoonlijk met een vriendschappelijke omhelzing en Felipe feliciteerde zijn vriend met het tien jaar koningschap dat Willem-Alexander dit jaar viert. Koning Willem-Alexander is twee dagen in Spanje voor bezoeken aan waterstofprojecten.

ANP-471525207
ANP-471527446

Na de begroeting maakten de twee een korte wandeling door de botanische tuinen, waarna ze aan tafel gingen voor een lunch. "Het is mooi dat twee landen die in een ver verleden in zo'n hevig conflict verwikkeld waren, nu zo'n hechte samenwerking hebben", zo zei koning Willem-Alexander, verwijzend naar de Tachtigjarige Oorlog, bij de aanvang van de lunch.

ANP-471526830

Koning Willem-Alexander benadrukte dat de band tussen Nederland en Spanje nu "sterker dan ooit" is. "Nederland bewondert de leidende rol van Spanje in de overgang naar schone energie", zo zei hij. "De Spaanse zon zal binnenkort het koude noorden verwarmen en onze industrie helpen vergroenen."

ANP-471526967

Ook koning Felipe hield een welkomsttoespraak. Hij benadrukte - net als dat koning Willem-Alexander dat eerder al deed - het belang van overstappen naar schonere energie voor de volgende generaties. "Dit onderwerp is zo belangrijk voor onze toekomst en de generaties die nog komen", zei de Spaanse koning.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--