Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander toost op opening met... glaasje melk

30 juni 2022 · Leestijd 2 min

De dag na het staatsbezoek aan Oostenrijk stond er voor koning Willem-Alexander een feestelijke openingsbijeenkomst op het programma. In Maassluis opende hij donderdag het nieuwe pand van agrarisch innovatiebedrijf Lely.

Voordat het nieuwe gebouw op de campus van Lely werd geopend, kreeg de koning eerst een rondleiding door het oude gebouw dat in 2014 door koningin Máxima werd geopend. Willem-Alexander werd na ontvangst rondgeleid langs een aantal prototypes van machines die verderop in de productiehal worden gemaakt. De koning liep geïnteresseerd langs de machines en bekeek een automatische voermachine ook wat beter door even een blik aan de achterkant te werpen.

Lees verder onder de foto's.

Koning_in_Maassluis
Koning_in_Maassluis_2

Na het plenaire programma waarbij door panelleden werd gesproken over innovatie, was het tijd voor de opening. Een van de kleinzonen van oprichter Van der Lely was donderdag jarig en werd door de koning en de rest van de zaal luidkeels toegezongen en gefeliciteerd toen hij met zijn familie op het podium stond.

De opening zelf verrichte koning Willem-Alexander door op een knop van een telefoon te drukken waarmee Juno, de automatische voerrobot van Lely, naar achteren reed en zo het vastgemaakte doek van een plaquette trok. Geheel in stijl toostten de koning en het gezelschap vervolgens met een glas melk op het nieuwe gebouw.

Voor vertrek kreeg de koning van de Van der Lely-kinderen nog een aantal goodiebags met koeienprint mee en kreeg hij een schaalmodel van een van de machines mee voor op de schouw thuis.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--