Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: de bomvolle agenda van koningin Camilla

16 februari 2024 · Leestijd 3 min

Sinds de gezondheid van de Britse koning Charles het laat afweten, is zijn vrouw koningin Camilla drukker dan ooit. Waar een 76-jarige dame doorgaans allang zou genieten van haar pensioen, wordt de agenda van Camilla steeds voller. Deze week had ze maar liefst vier openbare verplichtingen. Kijk mee!

Het afgelopen jaar legde koning Charles 425 bezoeken af. Ondanks dat zijn zus, prinses Anne, hem versloeg met 457 officiële handelingen, blijft het natuurlijk een overvolle agenda voor een 75-jarige koning. Het is dan ook niet gek dat Camilla meer in het openbaar verschijnt, nu bij Charles een kankerdiagnose is vastgesteld.

#1 Installatie tot erelid van een waaierorganisatie

Dinsdag werd koningin Camilla, bij haar thuis in Clarence House, geïnstalleerd als erelid van de Worshipful Company of Fan Makers. Dit is een organisatie voor waaierliefhebbers die al honderden jaren bestaat. Camilla is groot fan van waaiers en kreeg ook een waaier cadeau. Tijdens de gelegenheid vertelde de vrouw van koning Charles dat ze zelf ook beschikt over een collectie waaiers.

Lees verder onder de foto's.

Camilla_waaierorganisatie
Camilla wordt geïnstalleerd als erelid van de waaierorganisatie.
Camilla_waaierorganisatie
Koningin Camilla krijgt een waaier cadeau.

#2 Bezoek aan Kindred Studios in Londen

Een dag later was Camilla op bezoek bij Kindred Studios in Londen. De studio’s brengt kunstenaars, zoals modeontwerpers, aardwerkers en schilders, samen. Het doel hiervan is om de kunstenaars een ondersteunend netwerk te laten opbouwen dat kan helpen bij hun ontwikkeling. Koningin Camilla sprak met de kunstenaars en bekeek hun werken. 

Lees verder onder de foto.

Camilla_schilderij_Charlotte
Camilla bekijkt een schilderij van prinses Charlotte.

#3 Shakespeare

In de avond legde de Britse koningin nóg een bezoek af. Camilla was namelijk te gast bij een 'Celebration of Shakespeare'-evenement. De nalatenschap van de Britse toneelschrijver stond tijdens de bijeenkomst centraal. Koningin Camilla ging in gesprek met onder anderen acteurs en regisseurs. Ook waren er een aantal beroemdheden aanwezig zoals actrices Dame Judi Dench en Dame Penelope Keith.

Lees verder onder de foto's.

camilla_shakespeare
Koningin Camilla ontmoet acteur Brian Cox.
camilla_shakespeare
Koningin Camilla ontmoet verschillende Britse beroemdheden.

#4 The Poppy Factory

Donderdag was er wederom een receptie op Clarence House. Deze keer werd het werk van 'The Poppy Factory' in het zonnetje gezet. De organisatie, die al meer dan honderd jaar bestaat, ondersteunt veteranen met gezondheidsproblemen. Tijdens de bijeenkomt werd ook gevierd dat koningin Camilla al meer dan tien jaar betrokken is bij de organisatie.

Camilla_clarence house
camilla_taart aansnijden
Camilla snijdt de taart aan in Clarence House.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--