Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Elizabeth 65 jaar op de troon

6 februari 2017 · Leestijd 1 min

Het is maandag precies 65 jaar geleden dat koningin Elizabeth (90) op de Britse troon kwam. Het Britse koningshuis herdenkt deze mijlpaal op sociale media, met een foto van Elizabeth waarop ze een collier van saffieren sieraden draagt, een huwelijksgeschenk dat ze in 1947 kreeg van haar vader koning George VI. Om 12.00 uur klinken in Londen saluutschoten.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een Britse monarch het 65-jarig regeringsjubileum haalt, in Groot-Brittannië wordt dit het saffieren regeringsjubileum genoemd. Normaliter wenst Elizabeth geen aandacht te besteden aan de dag waarop ze koningin werd, omdat 6 februari haar herinnert aan het overlijden van haar vader. Door dat overlijden kwam de toen 25-jarige Elizabeth automatisch op de troon. Koning George was pas 56 jaar oud toen hij stierf in Sandringham, het koninklijk vakantieverblijf bij Norfolk. Elizabeth verblijft daar traditiegetrouw elk jaar vanaf enkele dagen voor kerst tot enkele dagen na 6 februari, de sterfdag van haar vader en dus tevens de dag van haar troonsbestijging. Bron: ANP

Queen-Elizabeth_02.jpg
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--