Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Elizabeth brengt nacht door in ziekenhuis

22 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft korte tijd in het ziekenhuis gelegen. De Britse vorstin werd woensdag aan het einde van de middag opgenomen en ging donderdag rond de middag weer naar huis, heeft Buckingham Palace bekendgemaakt.

ANP-429159286.jpg

Het ziekenhuisbezoek volgde op het doktersadvies om enkele dagen rust te nemen. Volgens het hof onderging ze enkele onderzoeken en maakt ze het goed.

Woensdagochtend maakte het paleis bekend dat artsen de 95-jarige Elizabeth hebben afgeraden om te reizen en dat ze rust moet nemen. Haar voorgenomen reis aan Noord-Ierland werd daarom afgezegd.

Een bron binnen het paleis zei tegen de Daily Mail dat er "geen reden tot zorg" is. Het besluit om af te zeggen had niets met corona te maken maar wat er wel aan de hand is, is niet bekendgemaakt.

De Britse premier Boris Johnson heeft gereageerd op het nieuws dat koningin Elizabeth deze week een nachtje in het ziekenhuis heeft doorgebracht.

"De beste wensen van de premier zijn doorgegeven aan Hare Majesteit", zei een woordvoerder van Downing Street 10 volgens diverse Britse media. Johnson heeft normaal gesproken wekelijks een overleg met de koningin, maar deze week wilde een woordvoerder niet zeggen of de audiëntie had plaatsgevonden.

De koningin bracht woensdagavond een nacht door in het King Edward VII-ziekenhuis. Dat bericht volgde enkele dagen nadat Buckingham Palace bekendmaakte dat de koningin het op advies van haar artsen even rustiger aan moest gaan doen. Om die reden annuleerde ze een reis naar Noord-Ierland.

Koningin Elizabeth (95) is inmiddels terug op Windsor Castle en heeft volgens een woordvoerder van Buckingham Palace "in een goed humeur" aan de lunchtafel gezeten.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--