Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Elizabeth krijgt bijzonder cadeau van Franse president

2 juni 2022 · Leestijd 2 min

De Britse koningin Elizabeth krijgt een paard van de Franse president Emmanuel Macron. Dat hebben het kantoor van Macron en de Britse ambassade in Parijs laten weten.

Koningin Elizabeth staat bekend om haar liefde voor paarden, en daarom vond Macron het een goed idee om de jubilerende vorstin een volbloedpaard uit de stal van de Republikeinse Garde cadeau te doen. Het gaat om de 7-jarige Fabuleu de Maucour. De 96-jarige Elizabeth heeft het grootste deel van haar leven paardgereden en is een fervent fan van paardenraces.

Felicitaties

Macron stuurde vanwege het platina jubileum van de vorstin ook een videoboodschap. Daarin noemde hij haar "de gouden draad" die Frankrijk met Groot-Brittannië verbindt. Ook sprak hij van een "oprechte en diepe vriendschap".

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben al in februari een telegram naar koningin Elizabeth gestuurd met hun gelukwensen. "Zowel met haar 70-jarig jubileum op 6 februari jongstleden als met haar verjaardag op 21 april hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Queen Elizabeth een telegram met felicitatie gestuurd", laat een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag weten.

Het jubileum van koningin Elizabeth wordt dit weekeinde groots gevierd in Groot-Brittannië. Zo is er vrijdag een  jubileumdienst in de St. Paul's Cathedral in Londen, op zaterdag vindt er een groot concert plaats bij Buckingham Palace en leden van de koninklijke familie zullen die dag een bezoek brengen aan de Epsom Derby-race, een bekende jaarlijkse paardenrace.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--