Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Elizabeth krijgt speciaal jubileumcadeau van aartsbisschop Welby

22 juni 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft dinsdag Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury, ontvangen op Windsor Castle. Daar overhandigde de geestelijke het zogeheten Canterbury Cross aan de vorstin, als erkenning voor haar diensten voor de Kerk van Engeland in de afgelopen zeventig jaar.

Justin Welby miste begin deze maand de jubileumdienst voor koningin Elizabeth. De 66-jarige aartsbisschop kampte met een longontsteking en corona. Hij zou aanvankelijk een toespraak houden tijdens de dienst in de St. Paul's Cathedral in Londen, waar gevierd werd dat Elizabeth dit jaar zeventig jaar op de troon zit.

Het zogeheten Canterbury Cross is gemaakt van zilver. Koningin Elizabeth kreeg een speciaal gegoten versie van het kruis met platina inzetstukken ter ere van haar 70-jarig troonjubileum.

Aartsbisschop Welby is een goede bekende van de Britse koninklijke familie. Hij sloot onder meer het huwelijk tussen prins Harry en zijn vrouw Meghan en doopte hun kind Archie, en de drie kinderen van prins William: George, Charlotte en Louis.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--