Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Elizabeth laat dienst op Commonwealth Day schieten

14 maart 2022 · Leestijd 2 min

De Britse koninklijke familie heeft maandag op sociale media iedereen een fijne Commonwealth Day gewenst. Op meerdere accounts van leden van het koningshuis staan berichten ter gelegenheid van de dag, die in het teken staat van het Gemenebest, dat bestaat uit meer dan vijftig lidstaten.

Later op maandag zijn Britse royals zoals gebruikelijk aanwezig bij de jaarlijkse kerkdienst in Westminster Abbey. De grote afwezige daarbij is koningin Elizabeth, die recent is hersteld van een coronabesmetting. Prins Charles vertegenwoordigt zijn moeder bij de viering. Hij wordt vergezeld door zijn vrouw Camilla. Ook prins William en zijn vrouw Catherine gaan naar de kerkdienst.

Commonwealth Day wordt sinds 1972 gevierd op de tweede maandag van maart. Vorig jaar ging de jaarlijkse dienst in Westminster Abbey niet door vanwege de coronacrisis. In plaats daarvan werd gekozen voor een speciale tv-uitzending, waarin Elizabeth haar traditionele boodschap deelde.

In 2020 ging de viering van Commonwealth Day wel gewoon door. Dat was ook de laatste keer dat prins Harry en zijn vrouw Meghan in actie kwamen als 'senior royals' van het Britse koningshuis.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--