Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elizabeth laat zich zien bij Buckingham Palace

7 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth keerde afgelopen weekend van haar Schotse vakantieadres terug op Windsor Castle. Na lange tijd liet de Britse vorstin zich donderdag ook even zien bij Buckingham Palace in hartje Londen. In het gezelschap van haar jongste zoon, prins Edward, gaf ze het startsein voor een speciale estafette.

Op het voorplein van de koninklijke residentie waren moeder en zoon aanwezig bij de start van de estafette voorafgaand aan de Commonwealth Games, die volgend jaar in Birmingham worden gehouden. De 95-jarige Elizabeth overhandigde een baton, met daarin een persoonlijke boodschap, aan de paralympische atlete Kadeena Cox, de eerste batondrager.

De baton zal de komende maanden in estafettevorm 145.000 kilometer afleggen in 72 gebieden en plaatsen uit de Gemenebest. De baton gaat daar 294 dagen over doen. Tijdens de openingsceremonie zal de handgeschreven boodschap van de Queen voorgelezen worden. De Commonwealth Games gaan op 28 juli 2022 van start. Het internationale sportevenement voor alle landen uit de Gemenebest wordt elke vier jaar gehouden.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--