Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Elizabeth openhartig over het gemis van Philip

27 december 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft in haar kersttoespraak veel gesproken over haar in april overleden echtgenoot prins Philip. De 95-jarige Britse vorstin was openhartig over het gemis dat zij en haar familie voelen. Ze zei onder meer dat ze voor het eerst echt begrijpt dat de feestdagen ook zwaar kunnen zijn.

Voordat Elizabeth haar boodschap vanuit Windsor Castle begon, waren foto's en video's van Philip te zien. Oftewel haar "steun en toeverlaat", zo zei de Queen. "Ook al is het voor velen een tijd van vreugde, het kan voor sommigen die geliefden hebben verloren een zware tijd zijn. Dat begrijp ik dit jaar maar al te goed", aldus de koningin, die voor haar doen opvallend persoonlijk was.

In de maanden na het overlijden van de prins heeft de koninklijke familie veel steun gehad aan alle eerbetonen. Het hielp dat Philip overal op de wereld zo geliefd was, aldus Elizabeth, die daarna redenen opsomde waarom dat zo was. "Die ondeugende twinkeling in zijn ogen was op het einde nog steeds dezelfde als op het moment dat ik hem voor het eerst zag."

Kersttradities

Elizabeth vertelde verder: "Hoezeer mijn familie en ik hem ook missen, weet ik dat hij graag zou willen dat we van Kerstmis zouden genieten." Elizabeth zei genoeg dingen te zien waar zijzelf en anderen van kunnen genieten. "Kerstliederen zingen (als de juiste toon wordt gehouden), cadeautjes geven en ontvangen of naar onze favoriete film kijken waar we het einde al van weten. Dat zijn die kersttradities die families zo enorm waarderen."

De koningin, die momenteel in Windsor Castle verblijft, werd tijdens Kerst vergezeld door onder anderen prins Charles, zijn vrouw Camilla en prins Edward en zijn gezin.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--