Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Elizabeth serveert klusjesman kopje thee

19 september 2019 · Leestijd 2 min

Een arbeider die aan het werk was in Buckingham Palace en een kopje thee bestelde bij "een welbespraakte vrouw", was verbijsterd toen hij erachter kwam dat niemand minder dan de Queen hem zijn thee kwam brengen. Dit en nog veel meer verhalen uit Buckingham Palace komen aan de orde in een nieuwe documentaire op de Britse zender Channel 5, getiteld: Geheimen van de koninklijke paleizen.

In de documentaire komt de koninklijke stoffeerder Kevin Andrews aan het woord. Hij vertelt het verhaal van zijn vriend, die in Buckingham Palace een bureau uit elkaar aan het halen was, waardoor hij niet kon zien van wie de stem was die hem een kopje thee aanbood. 

Andrews: "Hij antwoordde: 'ja, in een beker. Twee suikerklontjes. Builder's tea. Ik wil niet van die onzin die ik de laatste keer dat ik hier was kreeg, al dat porselein en dat schoteltjesgedoe." De vrouw kwam terug met de 'builder's tea', zoals een sterke kop zwarte thee in de Britse volksmond wordt genoemd, en zei: "Ik heb je thee hier op tafel gezet." Toen hij opkeek zag hij koningin Elizabeth de kamer verlaten. 

Bar

De documentaire onthult ook dat de officiële Londense residentie van de Queen ooit een eigen bar had, maar deze werd gesloten nadat het personeel te dronken was geworden. Het favoriete drankje van de koningin is een gin en Dubbonet, bevestigt haar voormalige chef-kok Darren McGrady ook in de documentaire.

Volgens het programma is er zelfs een pinautomaat in het paleis geïnstalleerd. Het is alleen niet duidelijk of de koningin het apparaat ooit heeft gebruikt. 

Bron: ANP 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--