Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Elizabeth slaat geldinzamelaar Captain Tom tot ridder

17 juli 2020 · Leestijd 2 min

De Britse koningin Elizabeth heeft de Britse oorlogsveteraan Tom Moore, beter bekend als Captain Tom, tot ridder geslagen. De 100-jarige werd daarmee geëerd voor zijn inzamelingsactie tijdens de coronacrisis, waarmee hij tientallen miljoenen euro's bijeenbracht voor de Britse gezondheidszorg.

Met de ceremonie hervatte Elizabeth haar officiële ontvangsten. De 94-jarige vorstin was maanden afgeschermd uit vrees voor een coronabesmetting. De ceremonie was in kasteel Windsor. Moore mocht familieleden meenemen.

Captain Tom liep eerder dit jaar rondjes in zijn tuin om geld in te zamelen en werd een nationale held. Zijn oorspronkelijke doel was om voor zijn honderdste verjaardag op 30 april duizend pond op te halen, maar het was op zijn verjaardag al 30 miljoen pond (33 miljoen euro). Vliegtuigen van de Britse luchtmacht vlogen toen over zijn huis en hij kreeg de eretitel van kolonel.

Moore was zeven jaar lang militair en diende in de Tweede Wereldoorlog en in 1946 in Brits-Indië, Birma en Nederlands-Indië. Hij kreeg hoge onderscheidingen als militair.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--