Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Elizabeth staat volledig achter interview Andrew

16 november 2019 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth staat volledig achter het interview dat haar zoon prins Andrew gaf over zijn banden met de van kindermisbruik verdachte Jeffrey Epstein.

Journaliste Emily Maitlis, die Andrew interviewde voor BBC Newsnight, vertelde in de uitzending van vrijdagavond dat de Britse vorstin van tevoren haar goedkeuring had gegeven. Het gesprek met de prins werd donderdag opgenomen en is zaterdagavond te zien op BBC Two.

De BBC probeerde al langer een interview met Andrew te regelen. "We waren al lang - bijna een jaar - met het hof in gesprek en na de dood van Epstein hebben we er nog harder aan getrokken", zei Emily.

Omdat de Britse omroep niet voorafgaand aan het interview de vragen deelde en Emily op alles antwoord wilde van de prins, werd toestemming gevraagd aan Elizabeth. "De hertog van York moest zelf toestemming krijgen op het hoogste niveau. We hebben begrepen dat het de koningin was. Ze keurde het maandag laat of dinsdagochtend goed. We werden dinsdagochtend gebeld dat het interview kon doorgaan en we hebben het donderdag opgenomen op Buckingham Palace."

Spijt

Korte fragmenten van het gesprek werden vrijdag al gedeeld. Daarin is te zien dat Andrew zegt dat hij spijt heeft dat hij ook na de veroordeling van de multimiljonair met hem bleef omgaan. "Het probleem is dat ik hem bleef zien ook nadat hij was veroordeeld. Daar heb ik mezelf de das omgedaan omdat dat niets is voor een lid van de koninklijke familie met de hoogste normen. Ik heb de familie daar in de steek gelaten, zo simpel is het."

De prins wordt al jaren gelinkt aan de praktijken van Epstein, die in augustus zelfmoord pleegde. Hij zou minderjarige vrouwen opdracht hebben gegeven om seks te hebben met machtige mannen uit zijn eigen kring, onder wie de prins. Andrew heeft altijd ontkend seks te hebben gehad met een minderjarig meisje. Ook in het interview blijft hij achter zijn verklaring staan.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--