Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Elizabeth: tijd voor actie tegen klimaatverandering

2 november 2021 · Leestijd 2 min

De Britse koningin Elizabeth roept de landen van de wereld op snel te handelen tegen de klimaatverandering. Het is tijd voor actie, zegt ze in een videoboodschap die vertoond werd op de internationale klimaattop in het Schotse Glasgow.

De monarch, die speciaal voor de opname in een groene jurk gehuld was, spoorde de wereldleiders aan "waar staatsmanschap" te bereiken door hun beloften na te komen. Ze moeten de gevolgen van klimaatverandering aanpakken en erkennen dat de tijd voor woorden nu is verschoven naar de tijd voor actie, aldus de koningin.

In haar speech verwees ze ook naar de in april overleden hertog van Edinburgh, van wie op de achtergrond ook een foto te zien was. Het klimaat was altijd een belangrijk onderwerp voor haar "lieve overleden echtgenote", zei Elizabeth, die naar eigen zeggen ontzettend trots is om te zien hoe prins Philips invloed te zien is bij haar zoon prins Charles en kleinzoon prins William.

De videoboodschap volgt enkele dagen na de bekendmaking dat Elizabeth twee weken langer rust moet houden, nadat ze twee weken geleden plotseling uit voorzorg en voor "inleidend onderzoek" opgenomen werd in een ziekenhuis. Daarom kan ze zelf ook niet aanwezig zijn in Glasgow. Prins Charles en zijn vrouw Camilla en de hertog en hertogin van Cambridge zijn er wel.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--