Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Aha! Dit is de reden dat koningin Letizia op een stoel zat tijdens de passade

19 april 2024 · Leestijd 2 min

Het is je misschien opgevallen dat koningin Letizia van Spanje tijdens het staatsbanket, of eigenlijk tijdens de passade voorafgaand aan het staatsbanket, op een stoel zat. Dat is niet zonder reden. Je leest meer in dit artikel.

Tijdens het staatsbanket op woensdagavond was de aandacht voornamelijk gericht op prinses Amalia, die voor het eerst aanwezig was bij dit officiële evenement. Sommige mensen merkten daarentegen op dat koningin Letizia tijdens de passade op een stoel zat, terwijl ze normaal gesproken naast koning Felipe staat. Helaas was er een vervelende reden voor deze verandering.

Lees verder onder de foto.

jan taminiau
Modeontwerpen Jan Taminiau schudt de hand van koning Willem-Alexander voorafgaand aan het staatsbanket. Koningin Letizia zit op een stoel.

Chronische pijn

Volgens Spaanse media heeft de 51-jarige koningin momenteel last van een aandoening die haar dwingt om op lagere hakken te lopen. Het betreft een beknelde zenuw in haar voorvoet en chronische pijn onder haar voet. Dit kan ontstaan door overbelasting, bijvoorbeeld door veel op hoge hakken te lopen, maar het kan ook door aanleg of leeftijd komen. Als gevolg hiervan kan de koningin niet meer langdurig op haar stiletto's lopen en heeft ze gekozen voor een iets lagere hak. Dit verklaart waarom koningin Letizia als enige op een stoel zat tijdens de passade in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

Lees verder onder de foto.

ANP-496341390
Koningin Letizia kiest voor een koninklijk blauwe japon van een Nederlands modehuis.

Ook leuk om te lezen: dit zijn de favoriete merken van koningin Letizia.

Wat is een passade?

Een passade is niets meer en niets minder dan het schudden van de handen van de genodigden. Dit is een officiële ontmoeting tussen de koning, koningin, hun koninklijke gasten en de genodigden die vaak een connectie hebben met beide landen. Denk bijvoorbeeld aan voetballer Frenkie de Jong, die voor FC Barcelona in Spanje speelt.

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--